BEŞİKTAŞ'TA DEPREM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Beşiktaş Belediyesi ve Toplumsal Afet Platformu (TAP) girişimiyle 1-7 Mart Ulusal Deprem Haftası kapsamında Beşiktaş’ta deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirilecek. Uluslararası birçok arama kurtarma ekibinin de katılacağı tatbikatta ekipler 4-5-6 Mart tarihlerinde bölgede kamp yaparak arama kurtarma çalışmalarını yürütecek.

BEŞİKTAŞ'TA DEPREM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
03 Mart 2022 - 16:41

Olası İstanbul Depremine karşı toplumsal bilinci artırmanın yanı sıra ekiplerin koordinasyonlu çalışmasına katkı sağlamak ve yerelde kurumlar arası işbirliğin geliştirilmesi adına Beşiktaş Belediyesi'nin koordinasyonunda Toplumsal Afet Platformu, AKOM, İBB İtfaiye Daire Başkanlığı, Trakya İzci Federasyonu, Dağ Arama Kurtarma Ekibi, Köpekli Arama Kurtarma Ekibi ve İZEV iş birliğiyle Beşiktaş’ta 3 gün süren geniş kapsamlı bir deprem ve yangın senaryosu tatbikatı yapılacak.

Deprem tatbikatına, Fransa arama-kurtarma ekibi, Japonya deprem uzmanları ile Karadağ Cumhuriyeti ve Bosna Hersek büyükelçileri katılım gösterip destek verecek.

Ekipler, senaryo gereği Akat Mahallesi’nde boşaltılmış iki binada arama kurtarma çalışmalarını gerçekleştirecek.

6 Mart Pazar günü saat 13.30’da Akat Mahallesi Zeytinoğlu Caddesi. No:59-61’de gerçekleşecek deprem tatbikatında halkımızı aramızda görmekten  mutluluk duyarız.

YORUMLAR

• 0 Yorum