HKP'DEN ERDOĞAN'IN DİPLOMASINI PAYLAŞMAYAN İMAMOĞLU'NA SUÇ DUYURUSU

HKP,Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde belediyeye sunmuş olması gereken diploması için İBB’ye talepte bulunmuş,İBB ise başvuruyu “Kapsam dışı" olarak niteleyerek diplomayı paylaşmamıştı. HKP yetkilileri bu gelişme üzerine bu kez İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

HKP'DEN ERDOĞAN'IN DİPLOMASINI PAYLAŞMAYAN İMAMOĞLU'NA SUÇ DUYURUSU
11 Haziran 2021 - 13:36

İBB’DEN ‘KAPSAM DIŞI’ YANITI

Başvuruyu değerlendiren İBB, HKP’ye yanıt verdi. İBB, HKP’nin başvurusuna Erdoğan’ın diplomasının talep edilmesinin 49822 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’na göre “kapsam dışı” yanıtıyla döndü.
İBB, HKP’ye verdiği yanıtta şu ifadelere yer verdi:
“Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN hakkında bilgi ve belge talebinize dair ilgi elektronik başvurunuz incelenmiştir.
4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nda bilgi edinme hakkına ilişkin istisnalar düzenlenmiş olup, söz konusu kanunun 21. maddesinde “kişinin izin verdiği haller saklı kalmak üzere, özel hayatın gizliliği kapsamında açıklanması halinde kişinin sağlık bilgileri ile özel ve aile hayatına, şeref ve haysiyetine, mesleki ve ekonomik değerlerine haksız müdahale oluşturacak bilgi veya belgeler, bilgi edinme hakkı kapsamı dışındadır” düzenlemesi yer almaktadır.
Bu nedenle talebiniz, bilgi edinme hakkı kapsamı dışında olduğundan ilgi dilekçeniz üzerinde herhangi bir işlem yapılamamıştır.
Bilgilerinize rica ederim.”

HKP avukatları, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB İnsan Kaynakları Müdürü Sinan Gündüz ve Dilekçeyi İşleme Koymayan Görevliler hakkında “Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme veya Değiştirme” suçunu işlediklerini belirterek bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

“İBB’NİN KARARI HAKSIZ VE HUKUKA AYKIRI”

HKP avukatları, İBB’nin bu kararı sonrasında bugün itiraz başvurusunda bulundu. İBB’nin kararının haksız ve hukuka aykırı olduğu belirtilen dilekçede, “Önemle belirtmek isteriz ki, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun uygulanmayacağı istisna hallerde söz konusudur. Bu hallerden kısaca bahsedersek özellikle milli savunmayı, milli güvenliği, kamu düzenini ve kamu yararını ilgilendiren haller bu istisnai kapsamında sayılmaktadır. Halkın Kurtuluş Partisi olarak paylaşılmasını talep ettiğimiz diploma ise normal bir vatandaşa ait olan değil ülkenin Cumhurbaşkanına ait olan bir diploma olduğu ve bu yüzdende kamu yararının ön planda olduğu için “kişisel verilerin korunması kanuna” dayanarak reddedilmesi haksız ve hukuka aykırı bir durum oluşturmaktadır” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

• 0 Yorum